Τα συγχαρητήριά τους στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης των κλεμμένων ιατρικών μηχανημάτων (ενδοσκόπια) και την παράδοσή τους στα Νοσοκομεία απ’ όπου εκλάπησαν, δίνουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, ευελπιστώντας παράλληλα ότι τα μηχανήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Επίσης, συγχαίρουν και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη «εάν αισθάνεται ότι συνέβαλε στην εξιχνίαση της υπόθεσης (με τι ρόλο;)», ερωτούν στην ανακοίνωσή τους.

«Απ’ ότι γνωρίζουμε», σημειώνουν, «την Ελληνική Αστυνομία περισσότερο από τον κο Πολάκη την βοήθησαν παρακείμενα κτίρια των Νοσοκομείων που διέθεταν συστήματα ασφαλείας. Τα κλεμμένα ενδοσκόπια αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού από τα Δημόσια Νοσοκομεία και είναι άκρως απαραίτητα καθ’ ότι επί εποχής Πολάκη τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για αγορά νέων καθώς επίσης και για συντήρηση και επισκευή των υπαρχόντων. Στις λίστες αναμονής δεν ταλαιπωρείται ο κος Πολάκης αλλά οι ασθενείς. Εν αντιθέσει με την Ελληνική Αστυνομία», προσθέτουν, «ο κος Πολάκης δεν κάνει καλά τη δουλειά που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα Νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι λόγω έλλειψης φυλάκων και ανύπαρκτων μέτρων φύλαξης (κλειδαριές, πόρτες και παράθυρα ασφαλείας, συναγερμοί κλπ).

«Αυτό συμβαίνει γιατί ο κος Πολάκης μείωσε τα χρήματα στους κωδικούς των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για την ασφάλεια και την Τεχνική Υποστήριξη. Καθημερινές είναι οι κλοπές στα Νοσοκομεία και οι βιαιοπραγίες σε βάρος προσωπικού και ασθενών λόγω έλλειψης φύλαξης. Ο κος Πολάκης φυλάει το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν αστακό και όχι τα Νοσοκομεία», τονίζουν στην ανακοίνωση δηλώνοντας ότι θα ανταποκριθούν «στην πρόσκληση Πολάκη σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (μόνο ο ίδιος μπορεί να την κανονίσει) προκειμένου να συζητήσουμε τα μείζονα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας».

«Αντί για πιπέρι μαζί μας», συνεχίζουν, «θα κρατάμε στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης που επιβεβαιώνουν την μείωση του μόνιμου προσωπικού των Νοσοκομείων κατά 7.200 υπαλλήλους επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις οφειλές των Νοσοκομείων προς τρίτους που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ».