Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους μαχίμους και μηχανικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι οποίοι αποτελούν πλέον την Τάξη του 2017 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιώς.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, ενώ στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων, οι Αρχηγοί ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές θρησκευτικές, πολιτικές και δημοτικές αρχές, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεορκισθέντων νέων σημαιοφόρων του ΠΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ορκίστηκαν και αποτελούν την Τάξη του 2017 της ΣΝΔ 37 νέοι και νέες σημαιοφόροι, από τους οποίους 4 είναι από την Κύπρο και 33 Έλληνες (εξ Ελλάδος). Πρόκειται για 24 μάχιμους (3 Κύπριοι) και 12 μηχανικούς από τους οποίους ο ένας Κύπριος. Τρεις εκ των νέων Ελλήνων σημαιοφόρων είναι γυναίκες εκ των οποίων δύο μάχιμες και μία μηχανικός.

Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία σε όλους/όλες.