Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2018 του Πολεμικού μας Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά. Τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συνολικά ορκίστηκαν 34 Σημαιοφόροι, εκ των οποίων 24 μάχιμοι και 10 μηχανικοί. Επίσης ορκίστηκαν τρείς Σημαιοφόροι από την Κύπρο και ένας από τη Νιγηρία.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης, εκπρόσωποί των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβερνήσεως, του κοινοβουλίου, των θρησκευτικών αρχών και της αποκεντρωμένης διοικήσεως/τοπικής αυτοδιοικήσεως, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, ο Διοικητής Ναυτικού Κύπρου Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ, επίτιμοι αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ανώτατοι αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των ΕΔ και ΣΑ, εν αποστρατεία στελέχη του ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.