Σημαντική επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ προκειμένου να συμμετάσχει στη 2η διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, σε επίπεδο ομολόγων του αρχηγών ΓΕΕΘΑ και Ενόπλων Δυνάμεων από ολόκληρο τον κόσμο, με αντικείμενο τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

Αύριο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έχει συνάντηση στην Ουάσινγκτων με τον ομόλογό του αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό General Joseph F. Dunford του Σώματος των Πεζοναυτών, στο πλαίσιο διμερών επαφών, ενώ στις 6 και 7 του μηνός ο ναύαρχος Αποστολάκης θα συμμετάσχει στην προαναφερθείσα 2η διάσκεψη του ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με αντικείμενο τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιείται ανά διετία.

Το σημαντικό αυτό ταξίδι του ναυάρχου Αποστολάκη στην Ουάσινγκτων ήταν και ο λόγος της σημερινής απουσίας του από την τελετή ορκωμοσίας και απονομής των ξιφών στους νέους σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.