Συνδυασμός που σκοτώνει τα 40αρια που χτυπάει ο υδράργυρος και τα βουνά των σκουπιδιών που κατακλύζουν τους δρόμους σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Τα σκουπίδια που βρίσκονται επί μέρες στους δρόμους βρίσκονται σε αποσύνθεση, με αποτέλεσμα η βρώμα να προκαλεί αίσθημα αηδίας στους πολίτες και τους τουρίστες. Την ίδια ώρα, τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους, θέτωντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία, διεκδικώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, περίπου 10.000 εργαζομένων στην καθαριότητα, αντί 2.500 που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στις 10:30 νέα συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει στη συνέχεια σχετικά με την απεργία.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μετά τη διάψευση των αλλεπάλληλων υποσχέσεων που έδωσε στους συμβασιούχους, τώρα έχει έρθει αντιμέτωπη με την οργή τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολίτες και τουρίστες από τη διένεξη.

Το υπουργείο Εσωτερικών ελπίζει ότι σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα της απεργίας, αλλιώς σχεδιάζει να εφαρμόσει Plan B, που όπως άφησε να εννοηθεί χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προβλέπει εισαγγελική παρέμβαση και αποκομιδή απορριμμάτων από τον στρατό.

Προς το παρόν, ειδικά συνεργεία έχουν αρχίσει να ψεκάζουν τα βουνά των σκουπιδιών για να αποφευχθούν τα χειρότερα για την υγεία των πολιτών.