Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην μετατραπεί ο ναυταθλητικός λιμένας του Μητροπολιτικού Πάρκου του Φαληρικού όρμου σε τουριστική μαρίνα, πραγματοποίησαν τρεις ναυταθλητικοί όμιλοι της περιοχής.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης- Φιλίας και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών και ζητούν να ακυρωθεί η από 13.1.2017 απόφαση της υπουργού Τουρισμού, για την έγκριση ειδικού κανονισμού λειτουργίας της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας.

Παράλληλα, ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, κατέθεσε αίτηση αναστολής και υπέβαλε παράλληλα αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, με το οποίο ζητεί να «παγώσει» η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες των τριών ναυτικών ομίλων, η ανάθεση της διαχείρισης του λιμένα στον φορέα του Δήμου Καλλιθέας «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Δήμου Καλλιθέας Γιάννης Γάλλος» δεν είναι νόμιμη, καθώς ο νόμιμος φορέας είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, επιβάλλεται για τον ελλιμενισμό των αθλητικών σκαφών η σύναψη σύμβασης του κάθε κατόχου ναυταθλητικού σκάφους με το νέο φορέα διαχείρισης. Για την κατάρτιση της σύμβασης απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης για ορισμένες ιδιότητες που πρέπει να έχουν τα σκάφη αυτά, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συναφθούν συμβάσεις ελλιμενισμού και να απειλούνται οι ιδιοκτήτες των ναυταθλητικών σκαφών με «έξωση» από τη μαρίνα.