Ο κ. Ράντος, αφού ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τηρείται ο κώδικας δεοντολογίας, με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι η θέση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού δεν του επιτρέπει να προβεί σε κανένα σχόλιο.

Στη συχνότητα των Παραπολιτικών και στο κεντρικό μαγκαζίνο με την Ανδριάννα Ζαρακέλη και τη Λίζα Δουκακάρου, μίλησε και ο Κώστας Τζαβάρας από τη Νέα Δημοκρατία ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Μένω κατάπληκτος γιατί ο κύριος Ράντας δεν είναι ένας τυχαίος δικαστής. Πρόσκειται για τον πιο καταρτισμένο δικαστή του ΣΤΕ και τον άνθρωπο που διαθέτει το μεγαλύτερο κύρος. Η εναντίον του λάσπη εκτοξεύεται αφού ήδη έχει πει την άποψη του για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του νομού Παππά.»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ συνέχισε λέγοντας:

«Με γεμίζει με μαύρες σκέψεις για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται ή αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα που άπτονται της λειτουργιάς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι ο πλέον αποτελεσματικός θεσμικός φραγμός για κάθε αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Πλήττεται το φρόνημα ενός δικαστή που συμμετέχει στην ολομέλεια που περιμένουμε να υποληφθεί και να αποφασίσει για ένα μείζον ζήτημα. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι ο επικεφαλής των δικαστικών της χώρας. Οι ερωτήσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται στα θέματα της αρμοδιότητας του. Δεν είναι υπεύθυνος για το πώς λειτουργούν τα δικαστήρια. Προδίδει τις διαθέσεις που έχουν κάποιοι να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη. Αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.»