Η Καλοκαιρινή Μαθηματική Κατασκήνωση της Εταιρίας βρίσκεται στο Γραμματικό Αττικής και όλοι την αναγνωρίζουν με τον τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Τι περιλαμβάνει; Γνώσεις και δραστηριότητες προσαρμοσμένες ειδικά για τους μικρούς μας φίλους του Δημοτικού.


«Η Μαθηματική κατασκήνωση είναι μια δημιουργική εβδομάδα γεμάτη ευχάριστες δραστηριότητες. Όχι μόνο μαθηματικές. Μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι και τα παιδιά χρειάζονται ξεκούραση και παιχνίδι. Συνδυάζει τις χαρές και την ξεγνοιασιά της κατασκήνωσης με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης. Γνώση και ψυχαγωγία», μας εξηγεί ο διευθυντής της καθηγητής Μαθηματικών κ. Αλέξανδρος Βαρούχας.

Ακόμη το Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί στη Λεπτοκαρυά Πιερίας σε δύο περιόδους 16 με 22 Ιουλίου και 22 με 18 Ιουλίου 2017.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να δείξει στους μαθητές την ομορφιά των μαθηματικών εννοιών και να οδηγήσει τη σκέψη τους σε νέους δρόμους. Όπως λένε οι εκπρόσωποι της Εταιρείας το Καλοκαιρινό Μαθηματικό σχολείο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τα μαθηματικά του σχολείου αλλά και με θέματα πέρα από την διδακτέα ύλη, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, κάτι που θα τους βοηθήσει σε κάθε τομέα που θα επιλέξουν να ασχοληθούν.

Θα κερδίσουν δηλαδή γνώσεις στα μαθηματικά, ικανότητες αλλά κυρίως αυτοπεποίθηση είτε για μια μελλοντική καριέρα στα Μαθηματικά ή στις Θετικές Επιστήμες γενικότερα, είτε για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς είτε και κυρίως για την κοινωνική τους ζωή», τονίζει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

«Στις καλοκαιρινές αυτές δραστηριότητες που διοργανώνει η ΕΜΕ τα παιδιά θα κάνουν φίλους από όλη την Ελλάδα και θα ανακαλύψουν πόσο διασκεδαστικό είναι να περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα Μαθηματικά είναι χαρά.Δεν είναι μόνο προγράμματα εξαιρετικών μαθηματικών παραδόσεων αλλά και ένας κόσμος ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα μαθηματικά» επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΜΕ κ. Ιωάννης Τυρλής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hms.gr