«Είναι ο τελευταίος ηγέτης, μεγάλος ηγέτης, αυτός που χάραξε πορεία στην Ελλάδα, στην πολιτική ζωή τα 60 τελευταία χρόνια» τόνισε η γραμματέας του Κωνστανίνου Μητσοτάκη, κα Σάκη Κυπραίου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Τρεις στις 12» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά

Μιλώντας για τον Κωνσταντίνο Μητοστάκη σημείωσε ότι «ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, ήταν ένας άνθρωπος όλο αγάπη, όλο συναισθηματισμό, δεν φαινότανε στον κόσμο αλλά ήταν μεγαλόψυχος» και πρόσθεσε:

«Μας «σκέπαζε» όλους, εμείς τον είχαμε ως παράδειγμα και για τη ζωή μας και για όλα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δικαιώθηκε εν ζωή»

«Τον στεναχωρούσε (η κατάσταση που είχε περιέλθει η χώρα) γιατί προτιμούσε να πηγαίνει καλά η χώρα. Πάνω από όλα ήταν έλληνας και αγαπούσε την πατρίδα και έλεγε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Για τους φίλους του

Μιλώντας για τους φίλους είπε ότι έπαιρνε δύναμη από εκείνους και ήταν ιερό για αυτόν. «Πάντα είχε δίπλα τους φίλους του και αυτοί πάντα στις δύσκολες στιγμές και στις εύκολες τον στηρίξανε» τόνισε. 

Για την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μιλώντας για την ανάληψη της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκης είπε ότι η ίδια είχε αισθανθεί τότε μεγάλη χαρά, προσθέτοντας ότι ΅«και αυτό ήταν μια δικαίωση του προέδρου και δικαίωση του Κυριάκου μας που ήταν αουτσάιντερ και βγήκε πρώτος». 

Για την Κρήτη υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τη λάτρευε, ήταν ο τόπος που αγαπούσε, για αυτόν ήταν κάτι το μοναδικό.

Τέλος, στην ερώτηση ποια είναι η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που θα κρατήσει μέσα της είπε τα εξής:

«Να είμαι μεγαλόψυχη, ανεξίκακη και πάντα να είμαι αισιόδοξη γιατί ήταν πάρα πολύ αισιόδοξος άνθρωπος»