Ένα συνάνθρωπό μας ημερησίως διέσωσαν τα πτητικά μέσα και τα πληρώματά τους της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποιώντας σε καθημερινή βάση αποστολές αεροδιακομιδών στο Αιγαίο, προς δόξαν βεβαίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έτσι όπως το κατήντησαν εν έτει 2017! Και όλα αυτά βεβαίως παραλλήλως με άλλες παρόμοιες αποστολές που πραγματοποιούν τα πτητικά μέσα της ΠΑ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε άλλωστε το προ ημερών σοβαρό περιστατικό με το μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της ΠΑ, που ενώ είχε ασθενή μέσα προς αεροδιακομιδή, υπέστη σοβαρό ατύχημα και βγήκε εκτός ενεργείας στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Εκεί όπου προ μερικών μηνών ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εγκαινιάσει το υπερσύγχρονο νοσοκομείο του νησιού και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας φωτογραφιζόταν ενώ χειρουργούσε ασθενείς!

Ας επανέλθουμε λοιπόν στην είδηση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, «κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου 2017, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποίησε με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, 25 αποστολές ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 32 ασθενών, από νησιά του Κεντρικού και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων».
Τώρα, μεταφέροντας καθημερινά έναν ασθενή προς τη σωτηρία δεν το λες και «έκτακτες πτήσεις», αλλά «τακτικά δρομολόγια» Και βεβαίως αυτό δεν ενέχει κάποιου είδους μομφή στο γιατί σώθηκαν οι συνάνθρωποί μας. Καλώς σώθηκαν και να είναι καλά οι άνθρωποι.

Όμως ούτε αυτή είναι η κύρια αποστολή των πτητικών μέσων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ούτε βεβαίως και του Υπουργείου Υγείας που τα περιφερειακά νοσοκομεία του δεν είναι σε θέση να περιθάλψουν σωστά τους ασθενείς.