Εντυπωσιακή ήταν η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, στον κρίσιμο τομέα των αεροδιακομιδών, στη διάρκεια του Μαΐου 2018, συμφώνως με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο λοιπόν της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών για την εκτέλεση, με τα πτητικά μέσα (ελικόπτερα) της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞ ΑΣ), 23 αποστολών ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 32 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων! Δηλαδή, και τελείως «χοντρικά», κατά μέσο όρο μία περίπου αποστολή και ένας ασθενής/τραυματίας ημερησίως! Και όλα αυτά επιπλέον των καθημερινών – «στρατιωτικών» - επιχειρησιακών αποστολών της (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.), που δεν έχουν μειωθεί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα (εντυπωσιακή) κοινωνική προσφορά του ΣΞ είναι επιπλέον της αντίστοιχης που παρέχεται με τα πτητικά μέσα της ΠΑ κυρίως και του ΠΝ δευτερευόντως, προς «δόξαν» βεβαίως του ΕΣΥ!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με αεροδιακομιδή βρέφους