Την αναστάτωση που προκάλεσε το σημερινό άρθρο της Corriere della Sera που έγραφε πως «τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου», επιχειρεί να καθησυχάσει η Ελληνική Αστυνομία που υποστηρίζει πως ο φάκελος δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα μας.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν πως ο ιταλικός οίκος αξιολόγησης ήταν στόχος των τρομοκρατών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το δέμα που είχε προορισμό το Μιλάνο εξουδετερώθηκε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο φάκελος ήταν ανάμεσα στα οκτώ παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, μετά την αποστολή ανάλογων «τρομοπακέτων» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Γαλλία.

Για τον συγκεκριμένο φάκελο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ενημερωθεί οι ιταλικές αρχές, οι οποίες όπως φαίνεται αποφάσισαν -μετά το χτύπημα εναντίον του Λουκά Παπαδήμου- να ασχοληθούν εκ νέου με την υπόθεση και να ερευνήσουν πιθανές επαφές των «Πυρήνων της Φωτιάς» με ιταλικές τρομοκρατικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.