Η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» σε τρομοκράτες και ποινικούς επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά μετά τη σύλληψη γνωστού στελέχους της πρώην ηγετικής ομάδας της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz15k9crjra9)


Ποιο είναι το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη

Ο πρώην τρομοκράτης Χ.Τ. συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής μαζί με δύο εν ενεργεία στελέχη του λιμενικού σώματος και τον αδελφό ενός εξ αυτών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών, ΤΝΤ, πιστόλια και σφαίρες.

Οι συλλήψεις σχετίζονται με κύκλωμα που διέθετε σε κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις κατά άλλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Οι πληροφορίες για τη δράση των τεσσάρων συλληφθέντων, ήταν συγκεκριμένες στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι αρχές προχώρησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις για τη σύλληψη των δραστών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες στα σπίτια τους στα Εξάρχεια, Πειραιά και Πέραμα, εντοπίστηκαν να κατέχουν

2 κουτιά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,

281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

5 μαχαίρια, από τα οποία 3 αναδιπλούμενα,

4 σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

11 κινητά τηλέφωνα,

6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.


Οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Δύο εκ των συλληφθέντων, είναι μέλη της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του λιμενικού, ο αδελφός ενός εκ των λιμενικών που εργάζεται ως πορτιέρης σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και ο πρώην τρομοκράτης.

Ως προς τον Χ.Τ., οι αστυνομικοί γνώριζαν από την περίοδο που εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού πως είχε αναπτύξει σχέσεις με ποινικούς, πλην όμως δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη σχέση αυτή. Φαίνεται πως ο άνδρας, σχετίζεται με την κατασκευή μηχανισμών, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, για τους μπράβους και μέλη της αποκαλούμενης «Greek Mafia». Αυτό που είχε προκύψει από τις παρακολουθήσεις των τελευταίων ετών, ήταν πως ο συγκεκριμένος, είχε αναπτύξει δεσμούς με τον Βασίλη Ρουμπέτη, που δολοφονήθηκε μαζί με τον κουμπάρο του έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό από τα μέλη ομάδας Βαλκάνιων «τσιγαράδων».

Οι αστυνομικοί διερευνούν εξονυχιστικά πληροφορίες για τοποθέτηση αυτών των μηχανισμών σε συγκεκριμένες επιθέσεις από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως μάλιστα προέκυψε, πέρα από τον πρώην τρομοκράτη, οι υπόλοιποι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα