Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και του οργανικού της ελικοπτέρου με την υπερσύγχρονη φρεγάτα FS “LA FAYAETTE” του Γαλλικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου Πελάγους, και ενώ η ελληνική φρεγάτα τελούσε επιπλέον και υπό καθεστώς «επιχειρησιακής αξιολογήσεώς της εν πλω» από την αρμόδια διεύθυνση ΔΕΠΑ του Αρχηγείου Στόλου.

 

Η συνεκπαίδευση των δύο σκαφών εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα αντιμετωπίσεως απειλής επιφανείας, στοχοποιήσεως με χρήση ελικοπτέρου, ναυτικής αποτροπής, εκτέλεσης πυρών επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών. «Συνέβαλε δε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο», όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΝ.