Καρτέρι σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και όχι μόνο στα Βόρεια Προάστια στήνουν κάθε βράδυ αστυνομικοί προκειμένου να εντοπίσουν τον μανιακό δολοφόνο του ταξιτζή στην Κηφισιά.
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσκόπιο φανάρια καθώς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο εμμονικός δολοφόνος επιβιβάστηκε και στους δύο «στόχους» του την ώρα που εκείνοι είχαν σταματήσει σε φωτεινούς σηματοδότες και όχι σε ένα τυχαίο σημείο στον δρόμο.
Η κίνησή του, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, προέρχεται από την πρόθεση του δράστη να έχει τον «απόλυτο έλεγχο» της επιλογής του, δηλαδή να διαπιστώσει αν είχαν άλλους πελάτες στο εσωτερικό των οχημάτων ή ταιριάζουν στα «πρότυπα» της δολοφονικής επιδίωξης.
Ο μανιακός απασχόλησε πρώτη φορά της Αρχές Ασφάλειας στις 10 Φεβρουαρίου όταν πυροβόλησε, ευτυχώς χωρίς να τον σκοτώσει, έναν 32χρονο οδηγό ταξί που τον είχε μεταφέρει στην Κηφισιά.
Πρόκειται για τον μοναδικό άνθρωπο που ειδε κατάματα τον μανιακό δολοφόνο, πλην όμως ακόμα και σήμερα και λόγω των τραυμάτων που του προκάλεσε ο παρ' ολίγον δολοφόνος του, δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή χαρακτηριστικά του δράστη και να βοηθήσει έτσι τις έρευνες.
Στης Αρχές Μαρτίου ο δολοφόνος κατάφερε να αφαιρέσει ζωή. Αυτή, του 52χρονου μεροκαματιάρη από την Ν. Ιωνία, ο οποίος δούλευε νύχτα το ταξί προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για το γιο του που σπουδάζει στην Ιατρική.