Το κίνητρο του μανιακού δολοφόνου της Κηφισιάς που έχει βάλει στο στόχαστρό του οδηγούς ΤΑΧΙ αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο μανιακός δολοφόνος κατέστρωνε καιρό το σχέδιό του βάζοντας στο μάτι τυχαίους οδηγούς ταξί για να τους πυροβολήσει πισώπλατα στο κεφάλι. Μετασκεύασε ένα αεροβόλο όπλο σε 22άρι πιστόλι, χαρτογράφησε την ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς αναζητώντας τα τυφλά σημεία από κάμερες και ως τόπο του εγκλήματος όρισε την οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Ενα σημείο που ούτε κυκλώματα παρακολούθησης υπάρχουν και προφανώς τον εξυπηρετεί στο δρομολόγιο διαφυγής. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι το κίνητρο του δολοφόνου.
Από τις μαρτυρίες που έχουν συλλεγεί δέκα οδηγοί ταξί υποψιάζονται ότι είχαν επιβιβάσει τον μανιακό δολοφόνο στα οχήματά τους από περιοχές της Κηφισιάς, ο οποίος τους είχε δώσει ως προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Αυτές είναι οι πιο σημαντικές μαρτυρίες αυτοκινητιστών, που έκαναν πιάτσα στην περιοχή και είχαν επιβιβάσει άτομο με τα χαρακτηριστικά του δράστη.
Οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν σύνδεση των δύο θυμάτων πέρα από το γεγονός ότι δούλευαν στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, ενώ το παρελθόν τους δεν παρουσιάζει στοιχεία που να δικαιολογούν αυτό το ξέσπασμα μίσους και εκδικητικότητας από τον «σιωπηλό δολοφόνο» με την κουκούλα και το φτιαγμένο πιστόλι.