Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (CEUMC) Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, το διάστημα από 1 έως 3 Μαρτίου, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας, Στρατηγού Nicolae Ciucă.

Στη διάρκεια της επισκέψεώς του αυτής στο Βουκουρέστι ο Στρατηγός Κωσταράκος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ρουμάνο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Les, με τον Σύμβουλο του Προέδρου σε θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Orban, καθώς επίσης και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Huluban, με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου – διμερούς – ενδιαφέροντος.

Ακόμα είχε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση και με τον Στρατηγό Ciucă, αναφορικώς με τους κοινούς στρατηγικούς τους στόχους και δράσεις ΕΕ και Ρουμανίας. Τέλος, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ επισκέφτηκε το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμύνης “Carol Ι”, όπου και πραγματοποίησε ομιλία στα μέλη του, με θέμα: «Στρατιωτική Συμβολή στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμύνης της ΕΕ».

Λ.Σ.Μ.