Της Ηλιάνας Πετρίδη (Εφημερίδα Freddo)

Οπως αποκάλυψε ο μάγειρας του Τζανείου, «λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με πήρε τηλέφωνο μια πολύ ευγενική κοπέλα από τα ΙΕΚ Ομηρος, προκειμένου να συναντηθώ με τον διευθυντή της σχολής, και μου είπαν ανάμεσα σε άλλες κουβέντες πως εκτιμούν τον εθελοντισμό που προσφέρω, εκτιμούν τη δουλειά που κάνω και με κέρδισαν και το κλείσαμε άμεσα, χωρίς καν να μιλήσουμε για το οικονομικό θέμα. Εγώ και τζάμπα θα το έκανα, παρόλο που είμαι οικογενειάρχης και οι καιροί είναι δύσκολοι».

Δεν άργησαν να τον ξαναπάρουν τηλέφωνο και, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, τον βοήθησε αρκετά η προβολή του στα ΜΜΕ και ήταν θετικοί. «Μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή, αν θέλω, παιχνίδι με τις σχολές. Υπάρχει σχολή που μου είπε “μην κλείσεις, πόσα σου δίνουν…”, αλλά δεν με απασχολεί. Εγώ έχω κάποια πιστεύω κι αν το χαλάσω θα είναι σα να πετάω την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου. Μου άρεσε το κλίμα, δώσαμε τα χέρια και ξεκινάμε», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο Ιάκωβος Απέργης έπειτα από αρκετές ώρες δουλειάς στο ενεργητικό του και παρά την προβολή στα media, που κάλλιστα θα μπορούσε να του «πάρει τα μυαλά», συνεχίζει να είναι ο ίδιος άνθρωπος όπως πριν. Φέτος θα διδάσκει τους πρωτοετείς μαγειρική πρακτική και είναι ενθουσιασμένος με το νέο του εγχείρημα. «Τα παιδιά για μένα είναι ευτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συναναστρέφομαι μαζί τους κάθε μέρα», συμπληρώνει, ενώ στην ερώτηση αν από το Τζάνειο δημιουργήθηκε πρόβλημα με την απόφασή του για δεύτερη δουλειά, απάντησε: «Ισα ίσα, ήταν πολύ θετικοί, δεν είχαν κανένα πρόβλημα και μου είπαν “ναι, είμαστε μαζί σου”, γιατί θα μάθω παραπάνω πράγματα, θα έχω επικοινωνία με άλλους μάγειρες».

Ο Ιάκωβος Απέργης από το μεσημέρι ώς το απόγευμα θα αφιερώνεται στους μαθητές του, με τον ίδιο να παραδέχεται πως τα παιδιά δεν θα τον γνώριζαν αν δεν είχε λάβει τόσο μεγάλη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα. «Θα έμεναν στους ήδη άξιους σεφ, που εγώ δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσω. Εγώ θα προσπαθήσω να τους περάσω το ανθρώπινο κομμάτι της μαγειρικής και θέλω να αποκτήσω τη σχέση μαζί τους που έχω και με τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού, που είμαστε κοντά και συζητάμε τα πάντα», ανέφερε κλείνοντας την κουβέντα μας στη «Freddo».