Προφυλακιστές κρίθηκαν τόσο η Πόλα Ρούπα όσο και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, οι οποίες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν για δύο κακουργήματα αλλά και δύο πλημμελήματα.

Οι δύο αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται, ωστόσο δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Σημειώνεται ότι 49χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια φώναξε "Ζήτω ο ένοπλος αγώνας και η Επανάσταση".

Υπενθυμίζεται ότι οι διώξεις οι οποίες ασκήθηκαν δεν αφορούν σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

β)διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.