Κάνοντας το σήμα της νίκης με το χέρι της η Πόλα Ρούπα εγκατέλειψε το κτήριο των φυλακών, όπου βρίσκονταν έγκλειστη τα τελευταία χρόνια μετά την σύλληψή της για την συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση, Επαναστατικός Αγώνας.

Η Πόλα Ρούπα από σήμερα είναι εκτός φυλακής καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημά της. Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, πράξη για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της είχε μειωθεί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες. 

Διαβάστε επίσης: Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα: Δεκτό το αίτημά της για υφ' όρον απόλυση ως μητέρα ανηλίκου

Ως γνωστόν, το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έβαλε δύο όρους για την αποφυλάκιση της Πόλας Ρούπα: την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υπό όρους απόλυση, καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Η δράση της Πόλα Ρούπα

Αρχικά η Πόλα Ρούπα είχε συλληφθεί μαζί με έξι ακόμα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» – μεταξύ αυτών και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης – τον Απρίλιο του 2010 και προφυλακίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίστηκαν τον Οκτώβριο του 2011, μετά την παρέλευση του 18μηνου.

Τους επόμενους μήνες η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης έδιναν κανονικά το «παρών» στο 5ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισαν να επιστρέψουν στην παρανομία, καθώς δεν παρουσιάστηκαν, όπως όφειλαν, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Δύο χρόνια αργότερα, και αφού είχαν καταδικαστεί ερήμην σε 50 χρόνια φυλακή για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ο Νίκος Μαζιώτης θα συλληφθεί μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

Πώς συνελήφθη

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα μαζί με το παιδί της, η οποία καταφέρνει να διαφύγει από το κρησφύγετο της οργάνωσης στην Πεύκη, πριν μπουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Η επόμενη εμφάνιση της Ρούπα θα γίνει τον Ιούνιο του 2015, όταν μαζί με συνεργούς θα ληστέψουν το υποκατάστημα τράπεζας εντός του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Μέρος των χρημάτων της ληστείας θα χρησιμοποιούνταν για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, το σχέδιο της Πόλας Ρούπα απέτυχε, καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε νοικιάσει δεν υπάκουσε στις εντολές της.

Η Πόλα Ρούπα προχώρησε σε μία ακόμα ένοπλη ληστεία τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Μαλεσίνα, προτού συλληφθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2017 στην Ηλιούπολη.