Στο ακριτικό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου, σε μικρή απόσταση από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, υποδέχθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό και Εθνοφύλακες της περιοχής, καθώς και αντιπροσωπείες των ακριτικών δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας.

Εκεί, μιλώντας προς τους άνδρες του ακριτικού φυλακίου, ο ΥΠΕΘΑ ευχαρίστησε τους στρατιώτες «για ό,τι κάνουν», προτρέποντάς τους «να κρατάτε γερά», ευχόμενος «Καλές Γιορτές και του χρόνου στα σπίτια τους». Από πλευράς των εκπροσώπων των Δήμων έθεσαν στον Π.Καμμένο το ζήτημα της ασφαλείας των ακριτικών περιοχών και της ενισχύσεως των φυλακίων, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην παραβατική δραστηριότητα των Αλβανών.

Ο Υπουργός τόνισε ότι ενισχύεται η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ήπειρο, όπως είχε υποσχεθεί πέρσι, προσθέτοντας: «Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, με εμπλουτισμό των μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας και όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας», όπως διευκρίνισε.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους της περιοχής που αγκαλιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι «ως ΥΠΕΘΑ θα κινηθεί στην κατεύθυνση να ζητήσει τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων, διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Λ.Σ.Μ.