Ισχυρή έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Η έκρηξη έγινε κάτω από το διαμέρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, δίπλα από το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους. Την ώρα της έκρηξης η εισαγγελέας ήταν σπίτι της, όπου διαμένει μόνη της, καθώς ο σύζυγός της είναι δικηγόρος στο Ηράκλειο Κρήτης και απουσίαζε. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί από την αστυνομία ποιος από τους δύο ήταν ο στόχος των δραστών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γ. Τσατάνη, Θέμη Σοφό, η ίδια είχε ζητήσει αύξηση της αστυνομικής φρούρισης στο σπίτι της, πρόταση που όμως έχει απορριφθεί από την Πολιτεία. Όπως δήλωσε ο κ. Σοφός, "η φρουρά των δύο αστυνομικών που τη φυλούσε είχε αφαιρεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, κάτι που είχε επισημάνει με ένστασή της η Γ. Τσατάνη, τονίζοντας πως για οτιδήποτε της συμβεί, καθιστά υπεύθυνες τις αρχές". Ο κ. Σοφός πρόσθεσε πως αρχικά η ΕΛΑΣ τον ενημέρωσε πως ο στόχος της βόμβας δεν ήταν η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η αστυνομία έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για τρομοκρατική επίθεση σε βάρος αστυνομικού στόχου. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο αστυνομικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Τσατάνη αποχώρησε από το διαμέρισμά της στον 1ο όροφο της οδού Ιπποκράτους με τον δικηγόρο της, αρνούμενη να δεχθεί αστυνομική συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σοφό βρίσκεται πλέον σε ασφαλές σημείο.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού της μετά την έκρηξη:

 

Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Η βόμβα έσκασε λίγα λεπτά μετά από τηλεφώνημα αγνώστων στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ένας άντρας προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο βιβλιοπωλείο, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα. Μάλιστα, ο άντρας προέτρεπε την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής από τα παράθυρά τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γ. Τσατάνη, Θέμη Σοφό, η ίδια είχε ζητήσει αύξηση της αστυνομικής φρούρισης στο σπίτι της, πρόταση που όμως έχει απορριφθεί από την Πολιτεία.

 Δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές στο βιβλιοπωλείο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους.

Για περισσότερες από δύο ώρες μετά την έκρηξη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο ελέγχοντας αν υπάρχει και δεύτερος εκρητικός μηχανισμός. Στο διάστημα αυτό κλειστή παρέμεινε η οδός Ιπποκράτους από την Κων. Σμολένσκη μέχρι τη Βουλγαροκτόνου. Ενδεικτικό της σοβαρότητας του γεγονότος είναι πως στο σημείο έσπευσε και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε βίντεο που ανέβασε κάτοικος της οδού Ιπποκράτους στο Facebook: