Τις κινήσεις του ανθρώπου που φέρεται να σκότωσε τον 65χρονο Klaus, τον Γερμανό υπήκοο που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στα Φέρμα Ιεράπετρας, έχουν αναλύσει οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο άνδρας, όπως εμφανίζεται στο βίντεο που αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά», γνωρίζει ότι υπάρχει κάμερα στο σπίτι του 65χρονου Γερμανού. Γι' αυτόν τον λόγο φοράει γάντια, κουκούλα αλλά και μια μάσκα με μούσια, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός. Μάλιστα, φροντίζει να γύρει το κεφάλι του προς την άλλη κατεύθυνση ώστε να γλιτώσει να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά του από την κάμερα. Πλην, όμως, το βάδισμά του, σε συνδυασμό με την ομιλία του, τον πρόδωσαν και οδήγησαν στη σύλληψη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nb133sw8bd)
Ο 45χρονος από τη Σητεία αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό στον φίλο του. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω κοινού φίλου και όταν ο 45χρονος, λένε οι αστυνομικοί, κατάλαβε πως ο φιλέλληνας Γερμανός υπήκοος έχει χρήματα, άρχισε να γίνεται η… σκιά του.

Το βίντεο αυτό αποτέλεσε τη βασική αιτία διερεύνηση της υπόθεσης ως εγκληματική ενέργεια και σε αυτό βασίστηκε η εντολή εκταφής που εξέδωσε η ανακρίτρια Νεαπόλεως Λασιθίου.

Ο 45χρονος, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, έκανε βόλτα με το μηχανάκι του. Στην κατοχή του, όμως, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της οπλοκατοχής, για να μπορέσουν να τον εξετάσουν με την… ησυχία τους. Και μέσα σε λίγες ώρες, εντόπισαν εκείνα τα στοιχεία που τους οδήγησαν στον σχηματισμό της δικογραφίας για τη δολοφονία του Klaus, ενός ανθρώπου που αγάπησε τη χώρα μας, πούλησε τα υπάρχοντά του στη Γερμανία και ήρθε να εγκατασταθεί το καλοκαίρι μόνιμα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις έντεκα σήμερα το πρωί, όπως αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά» ενώπιον της ανακρίτριας, όπου παραμένει έως και αυτή την ώρα δίνοντας τις εξηγήσεις του για το τι συνέβη και προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτός που τον σκότωσε.