Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ένας 60χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος την ώρα της κηδείας του αδελφού του, αντιδρώντας σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του και την οποία θεώρησε προσβλητική για τον νεκρό, άρπαξε ένα μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε τη γυναίκα στο κεφάλι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά: του πρότερου σύννομου βίου και το ότι οδηγήθηκε στην πράξη λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης, την οποία προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά της νύφης του.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο «πρωταγωνιστών» του επεισοδίου υπήρξαν τεταμένες.


Θεσσαλονίκη: Πώς συνέβη το σοκαριστικό περιστατικό

Το επίδικο συμβάν συνέβη τον Νοέμβριο του 2021, σε κοιμητήριο χωριού που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτό που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του 60χρονου κατηγορουμένου ήταν μία φράση που εκστόμισε η γυναίκα την ώρα της ταφής. «Εγώ σε συγχωρώ γι’ αυτά που μου έκανες, ο Θεός να σε συγχωρήσει» φέρεται να ανέφερε η νύφη, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος κουνιάδος της γυναίκας αρνήθηκε την πράξη, ισχυριζόμενος ότι η νύφη του έφυγε τρέχοντας μετά την επίμαχη φράση που εκστόμισε, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία της και να πέσει σε διπλανό τάφο. Ο 60χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, ώστε να κριθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Εκτός από την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει και για την τύχη του μαρμάρινου σταυρού -που αποτέλεσε το μέσο τέλεσης της πράξης- και είχε κατασχεθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης. Οι δικαστές αποφάσισαν, λοιπόν, να αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του τάφου.

Δημοσιεύθηκε την Ontime