Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων ολοένα και πληθαίνουν με ένα από τα πιο πρόσφατα να είναι η καταγγελία ενός 17χρονου, ότι 15χρονος μαθητής Γυμνασίου τον γρονθοκόπησε έξω από το ΕΠΑΛ Αιγίου.

Το θύμα αν και από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και κατήγγειλε τον δράστη, δεν υπέβαλε μήνυση, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Γιατί δεν υπέβαλε μήνυση

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η οικονομική αδυναμία της οικογένειας να πληρώσει παράβολο αξίας 100 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε για το περιστατικό άσκησε αυταπάγγελτη ποινική δίωξη.

Η επίθεση

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 17χρονος στους αστυνομικούς του ΑΤ Αιγιαλείας, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι Τρίτης (9/04), όταν ενώ ο ίδιος βρισκόταν έξω από το ΕΠΑΛ, τον προσέγγισε ο 15χρονος και του έριξε μπουνιά στη μύτη. Όπως αποκάλυψε η «Π», πριν την επίθεση ο δράστης τον πλησίασε λέγοντάς του «εσύ δεν είσαι που μ’ είχες σπρώξει τις προάλλες;». 

Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, κατά τη διάρκεια διαλείμματος ο δράστης που είχε μεταβεί στο σχολείο πλησίασε στα κάγκελα, φωνάζοντας τον 17χρονο με πρόσχημα να του δώσει λεφτά για να του αγοράσει καφέ από το κυλικείο. Ο μαθητής τον αγνόησε με τον 15χρονο να τον εξυβρίζει. Τελικά τον περίμενε να σχολάσει, οπότε και του επιτέθηκε. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για προληπτικούς λόγους.

Προ ημερών, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε το θύμα, ο 15χρονος είχε έρθει στα χέρια με συμμαθητή του, μ’ εκείνον να μπαίνει στη μέση για να τους χωρίσει.

Με «παρελθόν» ο 15χρονος μαθητής

Ο ανήλικος δράστης, είναι «γνωστός» στις Αρχές, και μετά την απόφαση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, εξαιτίας παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, μετακινήθηκε από γυμνάσιο του Αιγίου, όπου φοιτούσε σε σχολείο των Καμαρών.

Προς το παρόν, παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παραμένει άφαντος.