Όλο και πιο επικίνδυνα γίνονται τα περιστατικά παραβατικότητας και βίας μεταξύ ανηλίκων. Τον απόλυτο τρόμο έζησε μία παρέα ανηλίκων, βράδυ Σαββάτου, σε πολυσύχναστο δρόμο στο Πασαλιμάνι. Ομάδα 30 ατόμων κυρίως ανηλίκων, λογομάχησε με τα παιδιά, από 14 έως 17 ετών, σε βάρος των οποίων μάλιστα δεν δίστασαν να τραβήξουν μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης: Ανδραβίδα Ηλείας: "Έχω βίντεο με τη στιγμή που χτυπούν το παιδί μου - Αυτά τα παιδιά είχαν εμπλακεί και σε άλλες φασαρίες" λέει η μητέρα του ανήλικου

Μάλιστα άνδρες της ΟΠΚΕ βρήκαν ένα μαχαίρι τύπου ματσέτα, 40 μέτρα μακριά από το σημείο της συμπλοκής.

«Μπορεί να βγούνε μαχαίρια, να βγουν όπλα, μπορεί να χτυπήσουν το βράδυ, όπως βγαίνεις βόλτα. Μπορεί να είναι από την ηλικία των 12 μέχρι 17».

Συνελήφθησαν 4 από τους ανήλικους δράστες όπως και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας, με τα φαινόμενα της άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Αν έρθει απειλητικά προς εμάς και ξέρουμε ότι μπορεί να βγάλει μαχαίρι προσπαθούμε να φύγουμε ή θα καλέσουμε την αστυνομία».

«Κλωτσιές γροθιές. Μπορεί να βγάλουν και αιχμηρά αντικείμενα».

Ένα ακόμα περιστατικό βίας με δράστες ανήλικους σημειώθηκε στην Κηφισιά

Το Σαββατόβραδο σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, ένας 16χρονος κινήθηκε εναντίον 15χρονου και απειλώντας τον με σφυρί θραύσης κρυστάλλων κατάφερε να του πάρει ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά.

Ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και πάνω του βρέθηκε το σφυρί και τα κλεμμένα ακουστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy7bl1a4qu1)

Ένα από τα πολλά περιστατικά βίας που συμβαίνουν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας ήταν κι αυτό πριν ένα μήνα, μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία στην κάμερα του Mega, ο αδερφός του δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανηλίκων τον έριξαν κάτω, του έσπασαν το κινητό , το έκλεψαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

«Επιτέθηκαν στον αδερφό μου, τον ρώτησαν τι ομάδα είναι πρώτα, τους είπε «μη σας νοιάζει» και μετά του κόλλησαν το κεφάλι, του έσπασε το κινητό το πέταξε κάτω, και μετά άρχισε και τον χτυπούσε με κλωτσιές, μπουνιές. Φώναζε βοήθεια, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε την αστυνομία φώναξαν, μόνο ένας περαστικός που ειδοποίησε τους αστυνομικούς και ήρθαν».

Και είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά που γίνονται καθημερινά πλέον ακόμη και σε πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας.