Συγκλονισμένη είναι η πόλη της Λαμίας από την υπόθεση κακοποίησης που αφορά έναν πατέρα, ο οποίος άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά του, προκειμένου να τα τιμωρήσει, με την ανοχή της μητέρας τους.

*Διαβάστε εδώ: Λάρισα: Το πάρτι που κατέληξε σε βιασμό - Ο χορός, τα ποτά και η κατάρρευση στο μπάνιο

Το δράμα των παιδιών, ηλικίας από πέντε έως δεκαέξι ετών, ήρθε στο φως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται ως σύντροφος της μητέρας και πατέρας των ανηλίκων, τα τιμωρούσε αφήνοντάς τα χωρίς φαγητό.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά εκ των πέντε ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το ζευγάρι έφερε στον κόσμο το μικρότερο.


Χτυπούσε τα παιδιά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας άφηνε κατ’ εξακολούθηση νηστικά τα πέντε παιδιά, ως ένδειξη τιμωρίας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε.

Όλα αυτά με την ανοχή της μητέρας, όπως είχε διατυπωθεί αρχικά. Ακραία ένδειξη της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα ήταν όταν απείλησε με καραμπίνα το μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν το παιδί ήταν μόλις 14,5 ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, η οποία κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για τριετή αναστολή.

Αθώα κρίθηκε η μητέρα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.