Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ομόφωνα ένοχο έναν 60χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονου αγοριού σε χωριό του Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης έντεκα ετών, δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 5-2.

Η διαδικασία, σύμφωνα με το cretalive.gr, ολοκληρώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες, με την οικογένεια του 16χρονου να εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς, όπως υποστηρίζεται, η απόφαση συνιστά δικαίωση για όσα τρομερά είχε καταγγείλει το αγόρι.


Το χρονικό της κακοποίησης του 16χρονου

Τον περασμένο Απρίλιο ο 16χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά, όταν θέλησε να επισκεφθεί το κτήμα του κατηγορουμένου προκειμένου να δει από κοντά τα άλογά του. Ο ανήλικος είχε μεγάλη αδυναμία στα άλογα, στο παρελθόν έκανε και ιππασία και αυτή η αγάπη του φέρεται να τον οδήγησε στο σπίτι ενός ανθρώπου τον οποίο γνώριζε για πρώτη φορά.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος περιέγραψε ότι μόλις ο ανήλικος αντίκρισε τα άλογά του, έσπευσε να τα αγκαλιάσει και μάλιστα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Όπως περιγράφεται, την ημέρα εκείνη το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έτσι μπήκε στο σπίτι του 60χρονου για να πιει λίγο νερό.

Εκεί καταγγέλλεται ότι ακολούθησε η σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, που προκαλούν σοκ. Στην απολογία του, πάντως, ο 60χρονος ουδέποτε παραδέχτηκε ότι κακοποίησε το παιδί και ισχυρίστηκε ότι τον κατήγγειλε για να τον εκδικηθεί, επειδή δεν του έδωσε χαρτζιλίκι όπως του ζήτησε. Απολογία που δεν έπεισε, όπως φάνηκε, ούτε τους δικαστές ούτε τους ενόρκους.


"Μη με στείλετε πίσω, φοβάμαι να κοιμηθώ για να μη με βιάσουν", φώναζε ο 60χρονος 

Μεταξύ άλλων, ο 60χρονος ανέφερε: «Καλύτερα να με σκοτώσετε, παρά να επιστρέψω σε αυτή τη βρόμικη φυλακή. Δεν θα το αντέξω. Να την κάψετε πρέπει».

Επέμεινε ότι δεν είναι παιδοβιαστής και είπε: «Δεν ξέρετε όλο αυτόν τον καιρό τι έχω τραβήξει στη βρόμικη φυλακή που είμαι κλεισμένος. Έπρεπε να την κάψουν αυτή τη φυλακή. Φοβάμαι ακόμη και να κοιμηθώ. Με ανοιχτά μάτια κοιμάμαι για να μη με βιάσουν. Ζήτησα από τους φύλακες να με βάλουν σε κρεβάτι με τοίχο. “Παππού, ήθελες αγοράκι;” με χλευάζουν, με ειρωνεύονται. Καλύτερα να με σκοτώσετε, παρά να με στείλετε πίσω».