Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση θανάτου μητέρας και γιου, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Ψάχνουν τις απαντήσεις σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και οδήγησε στον θάνατο των δύο ατόμων, με την υπόθεση να παραμένει γρίφος και τους αστυνομικούς να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια και να καλούνται να διαπιστώσουν τι τελικά συνέβη στο διαμέρισμα της οδού Θερμοπυλών. Μητέρα και γιος έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από ληστή ή ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε; Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, εάν ισχύει το δεύτερο σενάριο, σε μεταγενέστερο χρόνο, άγνωστος να μπήκε στο σπίτι για να το διαρρήξει και να βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα, μετακινώντας μεταξύ άλλων και την καραμπίνα, εάν τελικά αυτή είναι το όπλο της δολοφονίας.

Το πιθανότερο σενάριο

Η καραμπίνα αποτελεί στοιχείο-κλειδί, με τους αστυνομικούς να τη στέλνουν για εξέταση στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποδειχθεί αν χρησιμοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν πιο σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα να δολοφονήθηκε -εσκεμμένα ή πάνω σε κάποιο τσακωμό- από τον γιο της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε άλλο σημείο του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα του 36χρονου ήταν στο μάγουλο και τη γνάθο, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι μπορεί να ήταν για κάποια λεπτά βαρύτατα τραυματίας, προτού καταλήξει στο κρεβάτι του υπνοδωματίου. Το σενάριο αυτό «δικαιολογεί» και την ανεύρεση της καραμπίνας σε άλλο σημείο από αυτό που εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα δύο πτώματα.

Αρκετά νωρίτερα ο θάνατος της μητέρας

Επιπλέον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο θάνατος της μητέρας φαίνεται ότι επήλθε από τρεις ημέρες έως 12 ώρες πριν από τον θάνατο του γιου, ο οποίος όταν εντοπίστηκε ήταν σε νεκρική ακαμψία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 65χρονη μητέρα βρέθηκε στην πολυθρόνα της κανονικά ντυμένη, ενώ ο γιος βρέθηκε χωρίς τα ρούχα του πάνω στο κρεβάτι της μητέρας του.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο

Το σκηνικό του φονικού δεν είναι ξεκάθαρο, με τους αστυνομικούς να αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό τρίτου προσώπου. Το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Η 60χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, καθισμένη σε μια καρέκλα. Ο 36χρονος γιος της βρέθηκε νεκρός στο διπλανό δωμάτιο. Η καραμπίνα, εάν αυτό είναι το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από τον νεαρό άνδρα. Επίσης, η πίσω πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, χωρίς σημάδια παραβίασης, ενώ η κεντρική είσοδος του σπιτιού ήταν κλειδωμένη από μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σπίτι που έμεναν μητέρα και γιος δεν έλειπε τίποτα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο τσακωμού μεταξύ τους. Συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων ανέφεραν ότι ο σύζυγος και πατέρας είχε αυτοκτονήσει πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο γιος φέρεται να είχε μια ιδιαίτερη συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Τι λένε γείτονες για την υπόθεση-μυστήριο 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες από γείτονες που αναφέρουν πως η τελευταία φορά που εντοπίζονται ζωντανοί μητέρα και γιος είναι την περασμένη Πέμπτη. Έκτοτε τα ίχνη τους χάνονται.

«Τον ξέραμε την οικογένεια, γιατί εδώ μέναμε. Ο γιος μου έχει μεγαλώσει με τον Γιαννάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάτι τέτοιο το παιδί. Από κάτω έμενε η γιαγιά του και πάνω η μητέρα με τον γιο. Τους ξέρουμε πολλά χρόνια. 36 χρόνια δεν έχουν δώσει δικαίωμα. Πιστεύω ότι έγινε κάποια διάρρηξη, κάποια εγκληματική ενέργεια. Έχω να τους δω καιρό. Το άκουσα από τις ειδήσεις. Μάνα και γιος ήταν μια χαρά. Το παιδί ήταν χαμηλών τόνων. Δεν άκουσα πυροβολισμούς. Περνάω κάθε μέρα από εδώ»
, είπε άνδρας που μένει στη γειτονιά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε με τη σειρά του: «Εγώ δεν άκουσα πυροβολισμούς. Ο γαμπρός μου άκουσε 2-3 και νόμιζε ήταν πυροτεχνήματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι είδαμε έναν μυστηριώδη άνδρα με μαύρα στην ταράτσα, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Οι πυροβολισμοί νομίζω ακούστηκαν την Πέμπτη το βράδυ. Δεν τον είχαμε ξαναδεί στη γειτονιά. Από τον τρόπο που ήταν ντυμένος και από τον τρόπο που κοιτούσε τη γειτονιά φαινόταν να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0h0fm3w0a3l)
Οι αστυνομικοί, πέρα από μαρτυρίες γειτόνων, αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση που θα βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.