Η ιατροδικαστική εξέταση σε συνδυασμό με τα αποτυπώματα στον τόπο του διπλού φονικού θα δώσουν τις απαντήσεις για το εάν μητέρα και γιος, που βρέθηκαν χθες το βράδυ νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη, έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας ή εάν κάποιος εισέβαλε στο σπίτι μετά τη δολοφονία της ηλικιωμένης και την αυτοκτονία του γιου της.

Η υπόθεση είναι ένας πραγματικός γρίφος για τις Αρχές, που καλούνται να διαπιστώσουν τι τελικά συνέβη στο διαμέρισμα της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες από γείτονες που αναφέρουν πως η τελευταία φορά που εντοπίζονται ζωντανοί μητέρα και γιος είναι την περασμένη Πέμπτη. Έκτοτε τα ίχνη τους χάνονται.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Η 60χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, καθισμένη σε μια καρέκλα. Ο γιος της βρέθηκε νεκρός στο διπλανό δωμάτιο. Η καραμπίνα, εάν αυτό είναι το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από τον νεαρό άνδρα. Επίσης, η πίσω πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και παραβιασμένη, ενώ η κεντρική είσοδος του σπιτιού ήταν κλειδωμένη από μέσα.

Το σκηνικό του φονικού δεν είναι ξεκάθαρο, με τους αστυνομικούς να αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό τρίτου προσώπου. Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές είναι δύο. Είτε μητέρα και γιος έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από ληστή ή ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και εν συνεχεία αυτοκτόνησε. Σε μεταγενέστερο χρόνο, άγνωστος μπήκε στο σπίτι για να το διαρρήξει και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα, μετακινώντας μεταξύ άλλων και την καραμπίνα, εάν τελικά αυτή είναι το όπλο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ο σύζυγος και πατέρας είχε αυτοκτονήσει πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο γιος φέρεται να είχε μια ιδιαίτερη συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Οι αστυνομικοί, πέρα από μαρτυρίες γειτόνων, αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση που θα βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Τι λένε γείτονες για την υπόθεση-μυστήριο 

«Τον ξέραμε την οικογένεια, γιατί εδώ μέναμε. Ο γιος μου έχει μεγαλώσει με τον Γιαννάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάτι τέτοιο το παιδί. Από κάτω έμενε η γιαγιά του και πάνω η μητέρα με τον γιο. Τους ξέρουμε πολλά χρόνια. 36 χρόνια δεν έχουν δώσει δικαίωμα. Πιστεύω ότι έγινε κάποια διάρρηξη, κάποια εγκληματική ενέργεια. Έχω να τους δω καιρό. Το άκουσα από τις ειδήσεις. Μάνα και γιος ήταν μια χαρά. Το παιδί ήταν χαμηλών τόνων. Δεν άκουσα πυροβολισμούς. Περνάω κάθε μέρα από εδώ», είπε άνδρας που μένει στη γειτονιά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε με τη σειρά του: «Εγώ δεν άκουσα πυροβολισμούς. Ο γαμπρός μου άκουσε 2-3 και νόμιζε ήταν πυροτεχνήματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι είδαμε έναν μυστηριώδη άνδρα με μαύρα στην ταράτσα, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Οι πυροβολισμοί νομίζω ακούστηκαν την Πέμπτη το βράδυ. Δεν τον είχαμε ξαναδεί στη γειτονιά. Από τον τρόπο που ήταν ντυμένος και από τον τρόπο που κοιτούσε τη γειτονιά φαινόταν να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0h0fm3w0a3l)
Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.