Η χώρα δοκιμάζεται το τελευταίο 24ώρο από τις φωτιές ωστόσο ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για «καυτό» καλοκαίρι, καθώς ακαθάριστα οικόπεδα με πεταμένα είδη οικοσκευής, καναπέδες και μπάζα διάσπαρτα όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του MEGA, κάνουν τα οικόπεδα εντός αστικού ιστού να μοιάζουν με... βόμβες.

Ο Ιωάννης Αϊδινιώτης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου στη Βραυρώνα, όπου ξέσπασε φωτιά προ ημερών δήλωσε:

«Η κατάσταση αυτή που βλέπω εδώ που με ειδοποίησαν κάτι κυνηγοί είναι τρομακτική, δηλαδή έρχονται και ρυπαίνουν το χώρο στα σημεία που δεν μπορούν να τον δουν. Ιδιόκτητα οικόπεδα, καλά δεν ενδιαφέρονται κιόλας, μπορεί να έχουν πεθάνει, μπορεί να μην έχουν περάσει καθόλου και έρχονται και τους ρυπαίνει ο καθένας».

Πολύ κοντά στο αεροδρόμιο υπάρχει οικόπεδο, το οποίο γεμάτο από πεταμένα λάστιχα οχημάτων κάνοντας την περιοχή πολύ επικίνδυνη για μελλοντική πυρκαγιά.

«Σε περίπτωση ανάφλεξης εδώ, με χέρι με οποιονδήποτε τρόπο, θα κλείσει ο αεροδιάδρομος, γιατί η φλόγα που θα σηκωθεί και ο καπνός θα είναι τεράστια και μέχρι να έρθουν το δύσβατο της περιοχής καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει», πρόσθεσε ο Ιωάννης Αϊδινιώτης.

Όπως λένε οι κάτοικοι του δήμου Μαρκόπουλου, ένα απλό πέταγμα τσιγάρου μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να φέρει την καταστροφή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ewr3i3gogp)

Κικίλιας: "Ο εμπρησμός από αμέλεια έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με τον εμπρησμό από πρόθεση"

Έκκληση προς τους αγρότες και όσους ασχολούνται αυτή την περίοδο με τη γη τους, να δείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών τους, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μέσω ανάρτησης του στο "X".

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά ότι ο εμπρησμός από αμέλεια έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με τον εμπρησμό από πρόθεση. Απευθύνομαι στους αγρότες και στους ανθρώπους που ασχολούνται αυτή την περίοδο με τη γη τους. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης καταστροφικής πυρκαγιάς. Δείξτε υπευθυνότητα, σεβαστείτε το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας».