Συνολικά 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από τις 18:00 χθες μέχρι τις 18:00 σήμερα), σύμφωνα με την ag/pyrosbestiki/. Από αυτές οι 80 κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 ήδη αντιμετωπίζονται αυτή την ώρα, ενώ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου.

Ωρωπός: Σε συναγερμό λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν

Σε τρία σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών που ξεκίνησαν από εστίες καύσης προϊόντων κλαδέματος, έχουν επέμβει εγκαίρως το τελευταίο 24ωρο Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου, θα βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό λόγω των ισχυρών ανέμων, που αναμένεται να φτάσουν ως και τα 7 μποφόρ, σε συνδυασμό με υψηλές για την εποχή, θερμοκρασίες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ενημέρωσε πως μέχρι τότε απαγορεύεται αυστηρά η καύση κλαδιών, μπάρμπεκιου και «θερμές» εργασίες με χρήση τροχού, ηλεκτροκόλλησης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «παρότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει 1 Μαΐου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού θα εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Μετά τις οδηγίες που έχει λάβει απαγορεύει την καύση προϊόντων κλαδέματος για όσο διάστημα είναι σε ισχύ οι σχετικές οδηγίες και οι προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες για ανεξέλεγκτη εξάπλωση πυρκαγιών και χρειάζεται συμμετοχή και συμμόρφωση όλων για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες».

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

Ταυτόχρονα, πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15:45 σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.