«Τσακωτό» έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας έναν 37χρονο Έλληνα, ,ο οποίος επέβαινε στο πλοίο της γραμμής που έφτασε από τον Πειραιά στο λιμάνι του Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου (6/04), αφού μετέφερε στην αποσκευή του κάτι λιγότερο από μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν δεχθεί πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά των ναρκωτικών και εντόπισαν τον ύποπτο επιβάτη με τη συνδρομή λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Κατά την διάρκεια του ελέγχου που του έκαναν βρήκαν στην αποσκευή του μια νάιλον σακούλα που περιείχε 403 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και του πέρασαν χειροπέδες.

hrakleio-kannabi

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Ο 37χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς ερευνάται, αν επρόκειτο να παραδώσει σε άλλον την σακούλα με την κάνναβη.

Κάνναβη, ζυγαριά και πιστόλι σε σπίτι 63χρονου στο Βόλο

Η έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι ενός 63χρονου στον Βόλο έβγαλε «λαβράκι», αφού το μεσημέρι της Παρασκευής οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατέσχεσαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 63,2 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πιστόλι κρότου- αερίου χωρίς φυσίγγια στον γεμιστήρα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε σε βάρος του δράστη δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.