Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι καταγγελίες θυμάτων που έχουν υποστεί βία και έχουν καταφύγει στην Αστυνομία, για απαξιωτική συμπεριφορά από την πλευρά των αστυνομικών.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Αστυνομίας, που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, έχουν φέρει στην επιφάνεια τις παθογένειες του Σώματος.

Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο MEGA, ο 17χρονος σήμερα, Λευτέρης Χατζόγλου, θύμα επίθεσης, είχε την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά, όταν ο ίδιος κατέφυγε στην Αστυνομία μετά από ξυλοδαρμό του.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2023 στο Μενίδι, όταν συμμορία ανηλίκων του επιτέθηκε, τον χτύπησαν, τον λήστεψαν και τον απείλησαν. Ο ίδιος, όντας σε σοκ, ζήτησε βοήθεια από κοντινό κατάστημα, το οποίο κάλεσε την Αστυνομία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dte9td6nah)

ΕΛΑΣ: «Η αντιμετώπισή τους ήταν να με ρωτήσουν απλά τι έγινε» καταγγέλλει το θύμα

«Ήξεραν ότι έχω χτυπήσει και δεν μου είπαν τίποτα για νοσοκομείο, είχα φάει μπουνιές και στο πρόσωπο και στα πλευρά. Μου είπαν να πάρω ταξί να πάω σπίτι μου», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία στους Άγιους Αναργύρους: Έκανε θηλιά με τους επιδέσμους και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δολοφόνος της Κυριακής

Όπως καταγγέλλει: «Η αντιμετώπισή τους ήταν να με ρωτήσουν απλά τι έγινε. Με ρώτησαν αν θέλω να καταθέσω μήνυση και μου είπαν να πάρω ταξί και να πάω σπίτι μου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 17χορνου, Ανδρέα Θεοδωρόλοπουλο: «Η Αστυνομία έπραξε την ίδια τακτική με το να πει ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί και δεν τον πήγε στο νοσοκομείο. Κάλεσε το ταξί το οποίο τον πήγε το σπίτι του με δική του χρέωση, χωρίς να ειδοποιήσει τον πατέρα και τη μητέρα του».