Παραγγελία με την οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, τον Ηλία Κασιδιάρη και έναν δικηγόρο απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, για όσα έλαβαν χώρα προκειμένου το ακροδεξιό μόρφωμα να εισέλθει στη Βουλή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος, πλην του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Οι βουλευτές για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι 1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ, 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ, 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ, 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ.

Παράλληλα η κυρία Αδείλινη ζητάει την άσκηση δίωξης σε βάρος του καταδικασμένου, σε πρώτο βαθμό, διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και σε βάρος ενός δικηγόρου για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για πρακτικές Greek mafia και Δον Κορλεόνε στο κόμμα του.

Κατά πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που διενήργησε προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο, αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Πλέον, αναμένεται και η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος των Σπαρτιατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται έως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης, η πρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, που προήδρευσε του δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.