Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα ο θάνατος μιας 45χρονης μητέρας σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια. Η γυναίκα, ρουμανικής καταγωγής και μητέρα δίδυμων δεκάχρονων αγοριών, εντοπίστηκε νεκρή τα ξημερώματα του Σαββάτου, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό της. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της χάρη σε μία λωρίδα αίματος που ξεκινούσε από το τρακαρισμένο όχημά της κι έφτανε 1.800 μέτρα μακρύτερα, όπου και τελικά βρέθηκε το άψυχο σώμα της.

Η Μαρκέλα Ουρούκ, που ζούσε χρόνια στη Νέα Αρτάκη, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή. Μόλις οι λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο θανάτου της έγιναν γνωστές, οι συζητήσεις περί εγκληματικής ενέργειας και σκηνοθετημένου τροχαίου δυστυχήματος φούντωσαν, καθώς ουδείς μπορούσε να καταλάβει πώς το σώμα της 45χρονης βρέθηκε δύο χιλιάδες μέτρα μακρύτερα από το σημείο όπου διερχόμενο περιπολικό είχε εντοπίσει το αυτοκίνητό της.

Η άτυχη γυναίκα είχε χάσει το σύζυγό της πριν από δέκα χρόνια, όταν ακόμη ήταν έγκυος στα δίδυμα αγόρια της. Μάλιστα, όταν η ιδιαίτερη αυτή περίπτωση έφτασε στα «αυτιά» του «Χαμόγελου του Παιδιού», ειδικοί ψυχολόγοι βρέθηκαν κοντά της για να μπορέσουν να τη στηρίξουν ψυχολογικά. Με σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια (εργαζόταν σε καφέ-μπαρ στην Καστέλλα Ψαχνών) κατάφερε να τα βγάζει πέρα, έχοντας σταθεί βράχος δίπλα στα παιδιά της. Όπως έγινε γνωστό, η Μαρκέλα δεν είχε συγγενείς στην Ελλάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη κλήθηκε η αδελφή της από τη Ρουμανία προκειμένου να αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η τύχη των δύο αγοριών.

Πώς έγινε το τροχαίο στην Εύβοια

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την άτυχη μητέρα. Η 45χρονη εργαζόταν σε κατάστημα στην περιοχή της Καστέλλας και φέρεται να έφυγε από εκεί περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την Αρτάκη όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη στη 1.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, επί της Ε.Ο. Χαλκίδος - Αιδηψού, στο ρεύμα προς Αρτάκη.

Περιπολικό που περνούσε τυχαία από το σημείο εντόπισε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, χωρίς, όμως, οδηγό στο εσωτερικό του. Κηλίδες αίματος που υπήρχαν στο οδόστρωμα έκαναν τους αστυνομικούς να αναζητήσουν τον τραυματισμένο ιδιοκτήτη του οχήματος. Μέσα στο σκοτάδι, ακολουθώντας πάντα τη «ματωμένη γραμμή», δύο ώρες αργότερα, βρέθηκαν μπροστά στο άψυχο και κατακρεουργημένο σώμα της Μαρκέλας, σε αγροτικό δρόμο μετά το νεκροταφείο της Καστέλλας. Τα σενάρια για το τι είχε συμβεί στη 45χρονη άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις κάμερες ασφαλείας και από τα βίντεο διαπίστωσαν την ύπαρξη δεύτερου αυτοκινήτου που κινούνταν στην περιοχή, την ίδια ώρα, με κατεύθυνση την Καστέλλα. Το όχημα διακρίνεται να ακολουθεί την πορεία προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη κοπέλα και στη συνέχεια να εξέρχεται πίσω από πρατήριο υγρών καυσίμων με κατεύθυνση την Αρτάκη.

Οι Αρχές, που πλέον έχουν απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, φέρεται να καταλήγουν στο ότι το αυτοκίνητο της 45χρονης, για άγνωστο λόγο, εξετράπη από την πορεία του, πιθανότατα συγκρούστηκε είτε με άλλο αυτοκίνητο είτε με δέντρο και αναποδογύρισε. Η Μαρκέλα, που δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, φέρεται να εκσφενδονίστηκε τριάντα μέτρα μακριά από αυτό και κατέληξε στο οδόστρωμα. Το δεύτερο Ι.Χ., περνώντας από το σημείο, πιθανότατα την παρέσυρε επί δύο χιλιόμετρα, χωρίς ο οδηγός του να καταλάβει το παραμικρό! Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν το Ι.Χ., το οποίο φέρεται να την παρέσυρε, είναι το Ι.Χ. με το οποίο τράκαρε ή αν έχει παίξει ρόλο και τρίτο αυτοκίνητο.

Αργά το βράδυ συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα είναι τύπου κλούβας και, όπως ισχυρίστηκε ο συλληφθείς, δεν κατάλαβε ότι είχε παρασύρει άνθρωπο.