Με ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ένας 41χρονος, ο οποίος ήταν φορέας του ιού του AIDS, πληροφορία που σκοπίμως απέκρυβε από την 50χρονη πρώην σύντροφό του. Ο κατηγορούμενος φέρεται πως γνώριζε ήδη από το 2003 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου. Στις 24 Αυγούστου 2022, η 50χρονη κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ο 41χρονος της μετέδωσε τη νόσο σκόπιμα. Κατέθεσε, ακόμη, ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός. Η γυναίκα είχε περιγράψει στους αστυνομικούς και στο δικαστήριο τα γεγονότα, με την υπόθεση να γίνεται κεντρικό θέμα συζήτησης στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμα: Ρεκόρ στα κρούσματα του AIDS - ΕΟΔΥ: Οι 531 λοιμώξεις στους δέκα μήνες του 2023 αντιστοιχούν σε 5,1 ανά 100.000

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εντέλει καταδικάστηκε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχτηκε στον ανακριτή ότι είχε στείλει στην πρώην σύντροφό του μηνύματα με τις φράσεις: «Θα πληρώσεις, να είσαι σίγουρη», «Καλώς ήλθες στο νέο κόσμο», «Τώρα πόνα και εσύ όπως και εγώ», «Όταν θα καταλάβεις, θα είναι αργά, αλλά θα χαχανίζω εγώ στο τέλος», «Έχεις μεγάλο γολγοθά», «Θέλεις δεν θέλεις, τώρα είναι πολύ αργά». Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι το έπραξε πάνω στον πανικό του, αφού χώρισαν.