Μια πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί τη Ρόδο εδώ και κάποιο διάστημα. Ένας 41χρονος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, κυρίως για κακοποίηση της πρώην συντρόφου του και των παιδιών της, αλλά και σχετικά με το γεγονός πως ο ίδιος προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις τόσο με τη σύντροφό του όσο και με άλλη γυναίκα χωρίς προφύλαξη, ενώ γνώριζε πως είναι φορέας του ιού του AIDS!

Ο 41χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στις 10 Νοεμβρίου με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Σε βάρος του 41χρονου, όμως, εκκρεμεί και άλλη υπόθεση, καθώς αναμένεται να εκδικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω η δίκη του για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Όλα τα παραπάνω τελέστηκαν στη Ρόδο από το 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

Ρόδος: Οι αλληλοκατηγορίες του ζευγαριού

Πρώην σύντροφος και 41χρονος αλληλοκατηγορούνται. Από την πλευρά του, εκείνος υποστηρίζει πως όσα έχουν καταγγελθεί αποτελούν αποκύημα της φαντασίας της γυναίκας, σε μια προσπάθεια να μη χάσει την επιμέλεια των παιδιών της. Ο κατηγορούμενος, πάντως, είναι προφυλακιστέος μετά τη μήνυση που κατέθεσε εντέλει η ερωμένη του, η οποία καταγγέλλει ότι της μετέδωσε σκόπιμα τη νόσο του AIDS «για να την εκδικηθεί».

Όπως μεταδίδει από το νησί η ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο 41χρονος γνώριζε πως είναι φορέας του ιού από το μακρινό 2003! Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, η 50χρονη γνώριζε από την αρχή της σχέσης τους πως εκείνος ήταν φορέας και το είχε αποδεχτεί. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είχαν επαφές λαμβάνοντας προφυλάξεις και ότι εκείνη του ζήτησε να σταματήσουν τη χρήση προφυλακτικού!

Η ερωμένη του 41χρονου, πάντως, παρουσίασε μηνύματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη εχθρικής στάσης από πλευράς του, κάτι για το οποίο, ωστόσο, ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις: «Θα πληρώσεις, να είσαι σίγουρη. Καλώς ήρθες στο νέο κόσμο. Μη με ξαναενοχλήσεις, τώρα πόνα κι εσύ όπως και εγώ» έλεγε το ένα από τα μηνύματά του, ενώ σε ένα ακόμη τόνιζε: «Όταν θα καταλάβεις, θα είναι αργά, αλλά θα χαχανίζω εγώ στο τέλος». Ένα ακόμη μήνυμα αναφερόταν στο γολγοθά που καλείται να ανέβει η γυναίκα: «Έχεις μεγάλο γολγοθά, εσύ θα έχεις κάτι διαφορετικό». Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος έδωσε κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες όμως δεν ήταν ικανοποιητικές.

Ισχυρίστηκε μεν ότι οι φράσεις είναι δικές του και τις απηύθυνε πάνω στον πανικό του, επειδή χώρισαν, διευκρινίζοντας όμως ότι αναφερόταν σε οικονομικό γολγοθά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της επιχείρησής τους. Ο ίδιος, άλλωστε, κατηγορεί την πρώην ερωμένη του πως, ενώ οφείλει 25.000 ευρώ, εκείνη αρνείται να καταθέσει τα χρήματα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime