Την πιο ξεχωριστή τους γιορτή, την ημέρα του γάμου τους ετοιμάζουν εκατοντάδες ομόφυλα ζευγάρια τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό, που προτιμούν να κάνουν το γάμο τους στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήδη έχουν κλείσει οι πρώτες ημερομηνίες γάμων ομόφυλων ζευγαριών. Είναι μία από τις πιο ξεχωριστές μέρες στη ζωή κάθε ζευγαριού.

«Έχουμε ξεκινήσει να φιλοξενούμε δεξιώσεις ζευγαριών ομόφυλων», λέει η Μαρία Ντάη, διοργανώτρια γάμων και βαφτίσεων.

Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη διοργάνωση δεξιώσεων. Πολύ άμεσα διαπίστωσαν ότι υπήρχε μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος.

 «Έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση μετά το ψήφισμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σε ποσοστό 50 – 60%».

Και αν τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον ήταν κυρίως από ζευγάρια του εξωτερικού, τώρα άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

 «Μιλάμε κυρίως για ζευγάρια τα οποία ζουν στο εξωτερικό και μετά το ψήφισμα έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν τη δεξίωση στην πατρίδα τους. Υπάρχουν και ζευγάρια στη χώρα που έχουν πάρει να ρωτήσουν. Αυτό είναι κάτι πολύ αισιόδοξο».

Τα μέρη που προτιμούν

Σαντορίνη και Μύκονος είναι τα νησιά που πρωταγωνιστούν στις επιλογές των ζευγαριών.

 «Συνήθως προτιμάνε παραλία οι περισσότεροι, τους αρέσει και εκεί να γίνει το γλέντι, τους αρέσει το ηλιοβασίλεμα και ιδιαίτερα στη Σαντορίνη και στη Μύκονο».

Κάθε γάμος είναι ξεχωριστός. Οι διοργανωτές καλούνται να πραγματοποιήσουν τις προτιμήσεις του κάθε ζευγαριού για να γίνει αυτή η ξεχωριστή στιγμή όπως ακριβώς την ονειρεύονταν.

 «Κάποιο θέλουν ανοιχτό, κάποιοι θέλουνε κλειστό. Ανάλογα τι θέλει ο καθένας, θα προσαρμοστούμε».

Οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα έχουν ήδη γίνει και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα για να κλείσουν ημερομηνία.