Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση ότι 49χρονη πυρπόλησε με βενζίνη τον 58χρονο σύζυγό της στο μεζεδοπωλείο που διατηρούν στη Μυτιλήνη, τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Star, o 58χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχοντας σοβαρά εγκαύματα. Νοσηλεύτηκε για περίπου έναν χρόνο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική τραγωδία για την οικογένεια, αφού το ζευγάρι είχε χάσει τα δύο από τα τρία του παιδιά. Το πρώτο ήταν ένα αγοράκι που πνίγηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης πριν από πολλά χρόνια, σε ηλικία 9 ετών. Η 19χρονη κόρη τους «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο, πριν από λίγα χρόνια.

Μυτιλήνη: Ο 58χρονος την έχει συγχωρέσει και εξηγεί τους λόγους της πράξης της

Όλο αυτό το διάστημα, ο 58χρονος στάθηκε στο πλευρό της γυναίκας του και όχι μόνο δεν της θύμωσε για το περιστατικό, αλλά τη στήριξε με το παραπάνω. Την έχει συγχωρέσει και εξηγεί τους λόγους της πράξης της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Τα λόγια του συγκινούν.

«Με τη δύναμη του Θεού τα ξεπέρασα όλα. Τα δάκρυα του γιου μου έπεφταν πάνω μου. Αυτές οι τραγωδίες ήταν που μας κατέστρεψαν. Άλλη μάνα παθαίνει ανακοπή και πεθαίνει, άλλη τρελαίνεται και άλλη πέφτει στα χάπια και το αλκοόλ. Η δικιά μου έπαθε το τελευταίο. Με την κόρη της πιο πολύ, επιδεινώθηκε. Άλλαζε η συμπεριφορά της, ο χαρακτήρας της. Η γυναίκα μου ήταν καλή κοπέλα, είχε αλλάξει πολύ ο χαρακτήρας της με το ποτό», εξήγησε ο κ.Γιάννης.

«Είμαστε 35 χρόνια μαζί. Δεν το περίμενα ποτέ (σ.σ ότι θα του πετούσε καυστικό υγρό), γιατί μ’ αγαπάει πραγματικά. Τη λυπάμαι, γιατί έχει δυστυχήσει πολύ στη ζωή της. Λίγες μάνες είναι που έχουν δυστυχήσει τόσο πολύ. Είναι κρίμα… έχει τιμωρηθεί πολύ από τη ζωή. Δεν ήθελα να την τιμωρήσω κι εγώ», συμπλήρωσε ο 58χρονος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04l5lv8s1bd)

Εκτός φυλακής η 49χρονη

Παράλληλα, σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε έναν χρόνο μετά το περιστατικό να μετατρέψει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη, καταδικάζοντας τη 49χρονη σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Η γυναίκα σήμερα αποφυλακίζεται.

Ο σύζυγός της παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι μέσα στο δικαστήριο πήγε και την αγκάλιασε, κλαίγοντας. «Είχα κάνει αίτηση να μιλάω μαζί της στο Skype όταν ήταν στη φυλακή. Ήθελα να τη βλέπω. Μου έλεγε "συγνώμη άντρα μου, δεν το ήθελα. Σκότωσέ με". Τι να τη σκοτώσω; Την έχει σκοτώσει η ίδια η ζωή. Μαζί θα πεθάνουμε. Ίσως το έκανε αυτό ο Θεός να μην πεθάνω, για να τη βοηθήσω να βγει από τη φυλακή», περιέγραψε.

«Στεναχωριέμαι πολύ που μερικοί κατακρίνουν την απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο λόγος. Δεν ξέρουν αυτή η γυναίκα τι έχει τραβήξει», κατέληξε ο κ. Γιάννης.