Μια 43χρονη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι στο χωριό Βρισά, ανασύρθηκε τελικά νεκρή από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, που εξέτασαν τη σορό της άτυχης γυναίκας, διαπίστωσαν ότι έχασε τη ζωή της από ασφυξία.

«Νεκρή ανασύρθηκε η Ε.Β. 43 ετών, που αναζητούσαμε σε οικία που υπέστη μερική κατάρρευση στην περιοχή Βρίσα Λέσβου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.» ανέφερε η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το τραγικό συμβάν. 

Την ίδια ώρα, τραυματισμένος βρίσκεται στο νοσοκομείο του νησιού και ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος έχει κάταγμα λεκάνης.

Επίσης, από το σεισμό των 6,3 βαθμών τραυματίστηκε μια 36χρονη γυναίκα, η οποία φέρει κάταγμα στην σπονδυλική στήλη, ενώ ένας ακόμη τραυματίας μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό.

Μετά την κύρια σεισμική δόνηση σημειώνονται μετασεισμοί οι οποίοι είναι αισθητοί, με τους σεισμολόγους να μην ανησυχούν, ενώ όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.

Εκκενώθηκε το χωριό Βρισά

Στην εκκένωση του χωριού Βρισά προχώρησαν οι αρχές, καθώς η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών.

Οι κάτοικοι της Βρισάς μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Λίγο μετά τις 22:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γήπεδο του Πολιχνίτου για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Από το πρωί της Τρίτης το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Τέλος, με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η κάθε μία και 2.000 μπουκάλια νερό.