Με παρόντες στο «εδώλιο» τους δύο βασικούς κατηγορούμενους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου άρχισε σήμερα η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας της υπόθεσης της Folli Follie. Η πληθώρα των παραγόντων της δίκης προκάλεσε αίτημα από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης προκειμένου η εκδίκαση να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊου στους παρευρισκόμενους, Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου. 

Το δικαστήριο απασχόλησε σήμερα η περίπτωση του 13ου κατηγορούμενου στην υπόθεση, Κινεζικής καταγωγής. Ο κατηγορούμενος, λόγω του ήταν αγνώστου καταγωγής δεν περιλαμβανόταν στη λίστα των προσώπων που έχουν παραπεμφθεί στο «εδώλιο».

Ωστόσο, κατά την έναρξη της δίκης εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου και υπέβαλε αίτημα να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στην υπόθεση. Επιπλέον, ζήτησε να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στην αγγλική είτε στη κινεζική γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο εντολέας του γιατί κατηγορείται και ότι παραιτείται από άλλες ενστάσεις. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα.

Οι πρώτοι συνήγοροι υπεράσπισης που έλαβαν το λόγο, μεταξύ αυτών και ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να  δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργούς για πράξεις για τις οποίες ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο εντολέας του. Και αυτό διότι, όπως είπε ο συνήγορος του Τζ. Κουτσολιούτσου σε περίπτωση καταδίκης του εντολέα δεν μπορεί να μην έχει κριθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

Στο δικαστήριο επίσης σήμερα  δηλώθηκαν παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστηριξη της  κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές. 

Παράλληλα, η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Η εν λόγω συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

H δίκη διεκόπη για 19 Ιανουαρίου, προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα δικάσει τον Κινέζο κατηγορούμενο αλλά και για νομιμοποιηθεί η υπεράσπιση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων  της υπόθεσης.