«Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης για το 2024 σε σχέση με το 2023 είναι μειωμένες κατά 34%» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.
«Οι εργαζόμενοι στρέφονται σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κατά κύριο λόγο, όμως οι εξειδικευμένοι όπως μάγειρες και σεφ μεταναστεύουν σε ανταγωνιστικές ως προς την Ελλάδα χώρες στον τουρισμό», συμπλήρωσε.


Ο Γιώργος Χότζογλου  στον Γιάννη Αργυρό " Πρωινές ιστορίες" 27-03-24


Όλα όσα είπε ο Γιώργος Χότζογλου στα Παραπολιτικά 90.1 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Τουρισμού, κος Γιώργος Χότζογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο

Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης για το 2024 σε σχέση με το 2023 είναι μειωμένες κατά 34%. Οι εργαζόμενοι στρέφονται σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κατά κύριο λόγο όμως οι εξειδικευμένοι όπως μάγειρες και σεφ μεταναστεύουν σε ανταγωνιστικές ως προς την Ελλάδα χώρες στον τουρισμό. Κύπρος, Μάλτα, Κροατία, Ισπανία έχουν γεμίσει από έμπειρο ελληνικό προσωπικό. Έχουμε μια αιμορραγία προς τα έξω όπου οι συνθήκες εργασίας και οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι.

Επικρατεί μια ζούγκλα, επικρατεί ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός των εργοδοτών οι Νότιοι με τους Βόρειους. Σαν ομοσπονδία εργαζομένων έχουμε αποστείλει πρόσκληση προς τους εργοδότες για να κάτσουμε τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βελτιώσουμε περαιτέρω τους όρους αμοιβής και εργασίας ούτως ώστε να δοθούν κίνητρα και κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη, να επαναφέρει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.