«Το 95% των εργαζομένων του κλάδου είναι εποχιακοί εργαζόμενοι, μόλις το 5% είναι συνεχούς απασχόλησης γιατι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας είναι μόνο στα αστικά κέντρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού-Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου.

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Κικίλια ότι αν μια επιχείρηση απασχολεί έναν εγγεγραμμένο άνεργο για 6-7 μήνες είναι προτιμότερο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους να επιδοτείται η συνέχιση της εργασίας του και όχι απλά να δίνεται ένα επίδομα από το ταμείο ανεργίας, ο κ. Χότζογλου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Τι θα γίνει όταν η επιχείρηση είναι εποχική που είναι η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο; Λίγο πριν κάνει αυτή τη δήλωση ο κ. Κικίλιας την έκανε ο κ. Ρέτζος τελικά ποιον έχουμε υπουργό Τουρισμού τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ή τον κ. Κικίλια; Το 95% των εργαζομένων του κλάδου είναι εποχιακοί εργαζόμενοι, μόλις το 5% είναι συνεχούς απασχόλησης γιατι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας είναι μόνο στα αστικά κέντρα επομένως αυτή η πρόταση του κ. Κικίλια είναι σαν να μην υπάρχει».

«Γιατί στην καλύτερη περίπτωση αν είμαστε τυχεροί και δουλεύουμε στη Νότιο Ελλάδα δηλαδή Κρήτη, Ρόδο που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν κάνουμε τον μάξιμουμ 5 με 6 μήνες. Στη Βόρειο Ελλάδα η σεζόν είναι 4 μήνες, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Επιθεώρηση Εργασίας, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού-Τουρισμού σημείωσε: «Η Επιθεώρηση Εργασίας είναι το μεγάλο αγκάθι διαχρονικά πόσο μάλλον τώρα που περιμέναμε όλοι να γίνει Ανεξάρτητη Αρχή από 01/01/22 και πριν λίγες μέρες διορίστηκε ο νέος επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, να μην έχουν δοθεί οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές στους κατά τόπους επιθεωρητές και η υποστελέχωση να έχει χτυπήσει κόκκινο. Φανταστείτε ότι στο Ρέθυμνο με χιλιάδες κλίνες και εκατοντάδες επιχειρήσεις υπάρχει μια επιθεωρήτρια. Στη Ρόδο δύο, στο Ηράκλειο δυο. Στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στην Πάρο που είναι ναυαρχίδες του τουρισμού δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, πρέπει να πας στη Σύρο».

«Υπάρχει ένας μύθος ότι δουλεύουμε 4-5 μήνες και τους υπόλοιπους μήνες καθόμαστε και επιδοτούμαστε, δεν ισχύει αυτό. Με μνημονιακό νόμο του 2013 το επίδομα ανεργίας έχει περιοριστεί σε 3 μήνες. Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη προς το υπουργείο Εργασίας και προς την κυβέρνηση αναλογικά να επιδοτούμαστε το χειμώνα. Αν κάποιος μάζεψε 90 ένσημα να πάρει 3 μήνες επίδομα, αν όμως μάζεψε 120 και 150 ένσημα να πάρει 4 και 5 μήνες. Έτσι θα χτυπήσουμε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο που ζει και βασιλεύει, έτσι θα δει έσοδα το ΕΦΚΑ στα ταμεία του, έτσι θα δουν ένα στοιχειώδες εισόδημα παραπάνω οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο ίδιος.