Συγγενείς θυμάτων, καθώς και τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, βρέθηκαν την Τετάρτη 20/03 στη Βουλή, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

*Διαβάστε εδώ: Χρήστος Σπίρτζης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο κύριος Φλωρίδης ας κάνει την αυτοκριτική του, μας έχει γυρίσει στο 1950 - Ας αφήσει τη φθηνή ρητορική

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την απουσία του πρωθυπουργού, ωστόσο η κυβερνητική πλευρά έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Όλα αυτά συνέβαιναν, ενώ στα θεωρεία υπήρχαν συγγενείς των νεκρών καθώς και τραυματίες.

Μετά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, που καταχειροκροτήθηκε και έγιναν δεκτά τα αιτήματά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, τόνισε ότι είναι ντροπή για τους ίδιους να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό.


«Τα πράγματα ξεκινούν και παίρνουν τον δρόμο τους»

«Είχαμε κάνει μια αίτηση στις 14 Φεβρουαρίου που είχαμε πάει, για να μπει το θέμα των Τεμπών στην Επιτροπή που είναι για τη Δικαιοσύνη και για τις Μεταφορές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος.

«Πέρασε κατεπείγον και στις 18 του μηνός έγινε η εκδίκαση του αιτήματός μας. Αυτό που έγινε να είναι και οι 7 πλευρές του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ μας, όλοι υπερψήφισαν, συν τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και όλη την ελληνική αντιπολίτευση, καταλαβαίνετε ότι όλη η Ευρώπη, όλη η ελληνική αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Είναι μόνοι τους πλέον, το έχουν καταλάβει, είναι σε πανικό και θέμα χρόνου να λυθεί αυτό το αίτημα των Τεμπών», συμπληρώνει.

«Η κυβέρνηση ήταν σε μια γραμμή ευθεία, δηλαδή δεν ήθελε την προανακριτή. Έγινε η Εξεταστική, η οποία ήταν μια παρωδία. Το κέρδος ήταν ότι πήγε η Μαρία Καρυστιανού εκεί πέρα που δεν το περίμενε κανείς και τους διέλυσε κανονικά και αυτό που πιστεύω ότι έκανε τον κόσμο να τρελαθεί και να καταλάβει τι γίνεται, ήταν η αλαζονική στάση του Καραμανλή μέσα στην Εξεταστική, που κουνούσε το δάχτυλο», τονίζει.


Για τον Χρήστο Σπίρτζη

Σχετικά με την απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, να ζητήσει προανακριτική για τον ίδιο, ο κ. Ασλανίδης λέει: «Το βλέπω σαν αντρίκια στάση, μπράβο του, αλλά θα κριθεί κι αυτός από τη Δικαιοσύνη. (…) Έχω το αίσθημα της ικανοποίησης, μετά από έναν χρόνο ξεκινούν τα πράγματα και παίρνουν τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν έναν χρόνο πριν. Μπήκαν σε μια σειρά επιτέλους. Εγώ και η Μαρία είμαστε σίγουροι από αυτά που ζήσαμε ότι είναι θέμα χρόνου να βγουν όλα στην επιφάνεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».