Συνεχίζονται οι σεισμοί ανοιχτά της Κέρκυρας κοντά στους Οθωνούς. Ο ισχυρότερος σεισμός μετά τα 4,6 Ρίχτερ το πρωί σημειώθηκε στις 12:41 το μεσημέρι και είχε μέγεθος 3,4 βαθμούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, 19 λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής (22.03.2024) καταγράφηκε ανοιχτά της Κέρκυρας νέος σεισμός, αυτή τη φορά της τάξης των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο και της νέας σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σχεδόν από τον ίδιο εστιακό χώρο νότια των Οθωνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού βρίσκεται στα 10,8 χιλιόμετρα.

othonoi3_22032024

Τσελέντης για σεισμό στην Κέρκυρα: Το νησί κινδυνεύει περισσότερο από μεγάλους σεισμούς στην Αλβανία

Ο Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς».

Η ανάρτηση του κ. Τσελέντη

«Είναι από τις ελάχιστες φορές που η πληροφορία που παίρνω από τα σεισμολογικά δίκτυα μας για κάποιο σεισμό από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει!!!
δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. η Κέρκυρα κινδυνεύει πολύ πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς!» έγραψε μεταξύ άλλων ο Άκης Τσελέντης.



Για τον πρωινό σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κέρκυρας μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, λέγοντας ότι πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση, ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί και ότι ο συγκεκριμένος σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία, η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή, που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Όσον αφορά το αν ήταν ο κύριος σεισμός, είπε: «Δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί, ίσως, να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς και ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά, γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου, μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη, να δούμε πώς θα πάει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d002jfqr62k1)