«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, για τη σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε στις 7:20 το πρωί την περιοχή του Λεωνιδίου στην Αρκαδία και την Αργολίδα, τονίζοντας ότι παρακολουθείται η σεισμική ακολουθία που επικρατεί στην περιοχή.

Ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ρήγματος. «Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλα ρήγματα, αλλά έχει αραιή σεισμικότητα», σημείωσε. «Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι ότι είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε» πρόσθεσε.


Σεισμός στην Αργολίδα: Αισθητές σεισμικές δονήσεις τη νύχτα

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λεωνιδίου στην Αργολίδα.



Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου αισθητές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου κοντά σε Κρανίδι και Λεωνίδιο.

Σύμφωνα με τις αναφορές που συγκεντρώνει το EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.