Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έγινε η διάσωση του 29χρονου υποσμηναγού του F-16 Block 52+ που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη νήσο Ψαθούρα. Είναι ενδεικτικό ότι τα κύματα στην περιοχή της πτώσης ήταν τεράστια όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξαν οι επιβάτες σκάφους που έσπευσε στη διάσωση του 29χρονου. 

Ο νεαρός υποσμηναγός έμεινε για 1,5 ώρα στη θάλασσα με τη λέμβο του επειδή τα μεγάλα κύματα τον είχαν παρασύρει και δεν μπορούσε να γίνει εύκολα ο εντοπισμός του. Ο κίνδυνος για τη ζωή του ήταν μεγάλος ενώ τα σκάφη ήταν δύσκολο να κινηθούν στην περιοχή. 

O καπετάνιος του πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ», και η οργάνωση Sea Shepherd, ανάρτησαν στα social media ένα βίντεο από την αποστολή διάσωσης του 29χρονου πιλότου, αφού ειδοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν για την περισυλλογή του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.