Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι επτά ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 έως 17 ετών, έπεσαν θύματα κυκλώματος μαστροπείας, με τις εξελίξεις να συγκλονίζουν. Σημειώνεται πως δέκα άτομα κατηγορούνται, ενώ έξι έχουν συλληφθεί.

Μπαλάσκας: «Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και είναι πολύ μεγάλη γιατί αφορά παιδιά»

Αναφορικά με την υπόθεση μίλησε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, o ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε: «Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και είναι πολύ μεγάλη γιατί αφορά παιδιά. Μιλάμε για 12χρονα, 13χρονα κοριτσάκια που τα ψάρευαν μέσα από το διαδίκτυο, και με άλλους τρόπους, με οικονομικά δέλεαρ, και τα πετάγανε στη βίζιτα».

Και συνέχισε: «Έβλεπαν αυτά τα μικρά παιδάκια λεφτά, κινητά, γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια, ένα κομμάτι της μεγάλης ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονταν και τα εξωθούσαν στην πορνεία».

Όπως λέει ο ίδιος: «Έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια με δέλεαρ και τα έκαναν πόρνες κανονικές».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Αυτά τα κοριτσάκια συνήθως είχαν την τάση να επιδεικνύονται στο διαδίκτυο. Στις προσωπικές τους σελίδες, αυτά τα μικρά κορίτσια έβαζαν Rolls-Royce, Ferrari, ακριβά… Σε ένα τραπ στυλ, με αποτέλεσμα να τα τσιμπάνε, ότι έχουν μια ροπή προς το πλούσιο, προς το γκλάμουρ. (…) Έχουν κάνει ένα κύκλωμα 4 βασικά άτομα και μια κοπέλα που προμήθευε με ναρκωτικά και τους θύτες και τα θύματα, έναντι μεγάλης αμοιβής».

Διαβάστε ακόμα: Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων κοριτσιών: Τα μηνύματα που "έκαψαν" την 25χρονη αρχηγό - Η αδερφή του θύματος που βοήθησε στην έρευνα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία ερευνά «πόσα πλοκάμια έχει αυτό το κύκλωμα και αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αφανείς ή επιφανείς. Ένα κοριτσάκι 14 χρόνων που κάνει 3-4 ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε ημιδιαμονής, την έχουν μετατρέψει σε κανονική πόρνη».

«Κάποια στιγμή η πορνεία των ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα, είναι καζάνι που βράζει», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czyb3o5tv9qh)

Το προφίλ των συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας

Υπενθυμίζεται πως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών φέρεται πως είναι μια κοπέλα 25 ετών, που διαμένει στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ήταν αυτή που «ψάρευε» πελάτες για τα ανήλικα κορίτσια και μάλιστα, σε πολλά ραντεβού τα συνόδευε. Από το κάθε ραντεβού, η ίδια έπαιρνε από 50 έως 100€.

Παράλληλα, έξι άτομα έχουν ταυτοποιηθεί για ερωτικές συνευρέσεις με τα ανήλικα κορίτσια, στα οποία κατέβαλαν από 200 έως 400 ευρώ ανά ραντεβού. Υπήρχαν και φορές ωστόσο, που κατόπιν προτροπής της 25χρονης, οι πελάτες, αντί χρημάτων, πλήρωναν με κοκαΐνη τα ανήλικα κορίτσια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, είναι κι ένας 25χρονος από την Πετρούπολη. Φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος και ήταν αυτός που πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού.

Για το κύκλωμα μαστροπείας, που δρούσε από το καλοκαίρι του 2023, έχουν γίνει ακόμα τέσσερις συλλήψεις. Ενός 54χρονου άνδρα που μετέφερε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού, ενός 55χρονου, ενός 36χρονου και ενός κοριτσιού 20 ετών που φέρεται να εξέδιδε μια ανήλικη κοπέλα και να αποκόμιζε χρηματικό ποσό από τα ραντεβού.