Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των φαρμακαποθηκών, Θόδωρος Σκυλακάκης στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των φαρμακαποθηκών, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση της ΕΕ, η χώρα μας έχει τις λιγότερες ελλείψεις. Υπάρχουν 9.000 κωδικοί με άδεια στη χώρα, έχουμε ελλείψεις παραγωγικής διαδικασίας. Έχουμε ελλείψεις στα αλλεργικά παιδικά σιρόπια, διότι εκεί λείπει η δραστική που είναι η αμοξικιλίνη και λείπει παγκόσμια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czyf4lquewtt)

Αναφορικά με το πού εντοπίζεται το πρόβλημα, ο ίδιος εξήγησε ότι: «Πρόβλημα υπάρχει επίσης σε κάποιες νέας γενιάς αντιδιαβητικές θεραπείες όπου εκεί το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα φάρμακα φτιάχτηκαν για τον διαβήτη και στην πορεία ανακαλύφθηκε ότι έχουν και άλλες ενδείξεις με αποτέλεσμα η παραγωγή της παραγωγού εταιρείας να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση».

Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Υγείας: Συστήνεται επιτροπή για φάρμακα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Πρόεδρος φαρμακαποθηκών: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ελλείψεις και να πανικοβάλουμε τον κόσμο»

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ελλείψεις και να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχουμε φάρμακα 30 έως 40 ετών που διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταγραμμένες 100 με 120 ελλείψεις σε 9.000 κωδικούς και σε φάρμακα ευρέως διαδεδομένα δεν υπάρχουν» κατέληξε ο πρόεδρος των φαρμακαποθηκών, κ. Σκυλακάκης.